Skip to content
menu-icon-lq
close-icon-lq

SHQS (Social and Health Quality Standard) – laatuohjelma tutuksi -koulutus

Etusivu / Koulutukset ja tapahtumat / SHQS (Social and Health Quality Standard) – laatuohjelma tutuksi -koulutus

SHQS laatuohjelma on sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioiden käyttöön tarkoitettu johtamista ja prosessien jatkuvaa kehittämistä tukeva laatujohtamisen työkalu.
SHQS laatuohjelma perustuu arviointikriteeristöön, joka on kehitetty vastaamaan suomalaisten sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioiden laatuvaatimuksia.
Siinä on huomioitu sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädäntöä, valtakunnallisia suosituksia ja hyviä käytäntöjä sekä ISO 9001–standardin periaatteet.

SHQS-laatuohjelma sisältää henkilöstön osallisuutta vahvistavan ja asiakas- ja potilasprosessien
kehittämistä tukevan itsearviointityökalun.

Koulutus antaa yleiskatsauksen SHQS-laatuohjelmaan, standardin vaatimuksiin ja itsearviointien tekoon
omassa organisaatiossa hyvin käytännön esimerkein.

Kohderyhmä

Koulutus on suunniteltu laatupäälliköille ja muille laadusta vastaaville henkilöille, jotka tekevät töitä laatujärjestelmän ja laadunhallinnan parissa. Koulutus sopii hyvin myös laatujärjestelmän rakentamista harkitseville.

Koulutuksen käytyäsi

Tiedät, mitä vaatimuksia SHQS-laatuohjelman mukainen toiminta edellyttää omalta organisaatioltasi ja prosessien johtamiselta. Osaat viedä SHQS-laatuohjelman vaatimuksia käytäntöön.

Muuta huomoitavaa

Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa SHQS-laatuohjelman tuntemusta tai käyttöä.

Kouluttajat

Susanna Friman
Susanna Friman
Asiantuntija
susanna.friman@labquality.com
”Teen tällä hetkellä väitöskirjaa laadunhallinnasta ja laadun arvioinnista sote-sektorilla. Labqualityn asiantuntijan roolissa iso osa työstäni on verkostoitumista tulevien hyvinvointialueiden kanssa ja laadunhallinnan varmistamisen tukeminen tulevan omavalvontavelvoitteen edessä. Lisäksi työskentelen SHQS-laatujärjestelmän tuotekehityksen parissa sekä pidän laatuun ja standardeihin liittyviä koulutuksia.”

Koulutuksen sisältö

  • Sosiaali- ja terveyspalvelujen (SHQS) -laatuohjelma
  • SHQS-standardin sisältämät vaatimukset sosiaali- ja terveyspalveluille
  • SHQS-laatuohjelma laadunhallinnan ja prosessien kehittämisen välineenä
  • Itsearvioinnit oman toiminnan laadunvarmistuksessa ja kehittämisen tukena
  • Laadunhallintajärjestelmän rakentaminen ja järjestelmän suorituskyvyn ja toiminnan laadukkuuden varmistaminen ulkoisen arvioijan toimesta

Laskutus- ja peruutusehdot

Koulutukseen osallistumisen voi peruuttaa kaksi viikkoa (14 vuorokautta) ennen tilaisuutta maksuttomasti. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta, paitsi viikkoa ennen tilaisuutta tehdyistä peruutuksista perimme 100% osallistumismaksun. Peruutukset tehdään aina kirjallisesti osoitteeseen: koulutus@labquality.fi.

Osallistuva organisaatio voi halutessaan vaihtaa osallistujaa veloituksetta ilmoittamalla siitä kirjallisesti ennen tilaisuutta osoitteeseen: koulutus@labquality.fi. Osallistumismaksu laskutetaan välittömästi tilaisuuden jälkeen. Koulutustilaisuus vahvistetaan osallistujalle sähköpostitse noin viikko ennen tilaisuutta.

Labquality pidättää oikeuden koulutustilaisuuden peruttamiseen liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla uusista tuotteista, palveluista, koulutuksista ja tapahtumista!