Skip to content
menu-icon-lq
close-icon-lq

SHQS-laatuohjelman mukainen sisäisten auditoijien koulutus

Etusivu / Koulutukset ja tapahtumat / SHQS-laatuohjelman mukainen sisäisten auditoijien koulutus

SHQS laatuohjelma on sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen organisaatioiden käyttöön tarkoitettu johtamista ja prosessien jatkuvaa kehittämistä tukeva laatujohtamisen työkalu. SHQS laatuohjelma perustuu arviointikriteeristöön, joka on kehitetty vastaamaan suomalaisten sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioiden laatuvaatimuksia. Siinä on huomioitu sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädäntöä, valtakunnallisia suosituksia ja hyviä käytäntöjä sekä ISO 9001–standardin periaatteet.

SHQS-laatuohjelma sisältää henkilöstön osallisuutta vahvistavan ja asiakas- ja potilasprosessien kehittämistä tukevan itsearviointityökalun ja vaatimukset sisäisten auditointien toteutukselle.

Sisäiset auditoinnit tuottavat organisaatiolle tietoa SHQS-laatuohjelman ja organisaation omien laatuvaatimusten toteutumisesta käytännössä. Sisäinen auditointi on erinomainen kehittämisen työkalu.

Koulutus on kaksipäiväinen ja koulutuspäivien välissä tehdään harjoitusauditointi omassa organisaatiossa.

Koulutuksen sisältö

Koulutuspäivä 1

  • Laadun ja auditoinnin peruskäsitteet sekä menettelyt
  • Sisäiset auditoinnit osana organisaation laadunhallintajärjestelmää
  • Auditoinnin keskeiset käsitteet ja periaatteet
  • SHQS-laatuohjelman mukaisen sisäisen auditoinnin vaatimukset
  • Sisäisen auditoinnin suunnittelu, toteutus ja raportointi
  • Välitehtävän ohjeistus (harjoitusauditointi)

Koulutuspäivä 2

 • Välitehtävän palaute
 • Havaintojen varmistaminen auditoinnin aikana, näyttö vaatimuksenmukaisuudesta
 • Mittaamisen merkitys ja vaatimuksenmukaisuuden todentaminen sisäisessä auditoinnissa
 • Prosessien auditoinnin erityispiirteet
 • Sisäisenä auditoijana toimiminen

Kouluttajat

Nina Heinola
Nina Heinola
Palvelujohtaja, Labquality
nina.heinola@labquality.com

Kohderyhmä

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen organisaatioiden esimiehet, asiantuntijat ja laadunhallinnasta vastaavat henkilöt. Laadunhallinnasta ja toiminnan kehittämisestä kiinnostuneet henkilöt.

Koulutuksen käytyäsi

Hallitset sisäisen auditoinnin perusteet ja menettelytavat ja osaat toimia sisäisenä auditoijana omassa organisaatiossasi. Saat kattavat perustiedot organisaation sisäiseen arviointiin ja arviointitulosten raportointiin SHQS-standardiin perustuen.

Muuta huomoitavaa

Koulutukseen osallistuvalle suositellaan, että hän on käynyt SHQS-laatuohjelma tutuksi -koulutuksen tai osallistunut omassa organisaatiossa SHQS-laatuohjelman mukaiseen toimintaan mm. itsearviointeihin.

Laskutus- ja peruutusehdot

Koulutukseen osallistumisen voi peruuttaa kaksi viikkoa (14 vuorokautta) ennen tilaisuutta maksuttomasti. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta, paitsi viikkoa ennen tilaisuutta tehdyistä peruutuksista perimme 100% osallistumismaksun. Peruutukset tehdään aina kirjallisesti osoitteeseen: koulutus@labquality.fi.

Osallistuva organisaatio voi halutessaan vaihtaa osallistujaa veloituksetta ilmoittamalla siitä kirjallisesti ennen tilaisuutta osoitteeseen: koulutus@labquality.fi. Osallistumismaksu laskutetaan välittömästi tilaisuuden jälkeen. Koulutustilaisuus vahvistetaan osallistujalle sähköpostitse noin viikko ennen tilaisuutta.

Labquality pidättää oikeuden koulutustilaisuuden peruttamiseen liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla uusista tuotteista, palveluista, koulutuksista ja tapahtumista!