Skip to content
menu-icon-lq
close-icon-lq

ISO 9001 -standardi tutuksi

Etusivu / Koulutukset ja tapahtumat / ISO 9001 -standardi tutuksi

ISO 9001 -standardia käytetään laajalti erilaisissa sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioissa niiden toimintasektorista, koosta ja niiden tuottamista palveluista riippumatta.

Vaikuttava laadunhallinta on yksi organisaation keskeinen kriittinen menestystekijä. Standardiperusteinen johtamisjärjestelmä luo rakenteet pitkäkestoiseen ja laadukkaaseen, taloudellisesti kannattavaan sekä panostukset ja resurssit parhaalla mahdollisella tavalla käytössä olevaan palvelutuotantoon.

Standardinmukainen toiminta osoittaa, että organisaation toiminta on laadukasta ja korkeaa asiakas-, potilas- ja sidosryhmätyytyväisyyttä edistävää. Sertifiointi on tapa saada oman toiminnan laadukkuus ja tuloksellisuus julki nähtäväksi asiakkaille ja sidosryhmille. 

Koulutus antaa yleiskatsauksen ISO 9001-standardiin ja sen mukaiseen johtamisjärjestelmään sekä standardin vaatimuksiin sosiaali- ja terveydenhuollossa hyvin käytännön esimerkein.

Koulutuksen sisältö

 • Laadunhallinnan ja ISO 9001-standardin keskeiset periaatteet ja menettelyt
 • ISO-standardin käsitteet ja vaatimukset
  • Yleiset vaatimukset
  • Dokumentaatiovaatimukset
  • Johtaminen ja laatupolitiikka
  • Riskienhallinta
  • Resurssien hallinta
  • Toiminnan suunnittelu ja ohjaus
  • Suorituskyvyn arviointi ja jatkuva parantaminen
 • Sertifiointiprosessi – suorituskyvyn ja toiminnan laadukkuuden varmistaminen ulkoisen arvioijan toimesta

Kouluttajat

Piitu Vidgren
Piitu Vidgren
Managing Partner and Management System Consultant
Olen inhimillisen laatu- ja tietoturvajohtamisen ammattilainen. Tulkkaan ISO-standardeja selkokielelle ja autan rakentamaan aidosti liiketoimintaa palvelevia toimintajärjestelmiä sekä niihin liittyviä teknisiä ratkaisuja. Yli 10 vuoden laajan kokemukseni avulla autan yrityksiä leipomaan laadun ja tietoturvan jatkuvan kehittämisen aidosti osaksi liiketoimintaa. Olen rakentanut toimintajärjestelmiä seuraavien standardien ja auditointityökalujen pohjalta erikseen ja integroiden: ISO/IEC 20000, ISO/IEC 27001, ISO 14001, ISO 9001 ja KATAKRI.

Kohderyhmä

Koulutus on suunniteltu laatupäälliköille ja muille laadusta vastaaville henkilöille, jotka tekevät töitä laatujärjestelmän ja laadunhallinnan parissa. Koulutus sopii hyvin myös laatujärjestelmän rakentamista harkitseville.

Koulutuksen käytyäsi

Ymmärrät ISO 9001-standardin merkityksen ja hyödyt sosiaali- ja terveysalan laadunhallinnassa ja osaat viedä standardin vaatimuksia käytäntöön.

Laskutus- ja peruutusehdot

Verkkokoulutusten laskutus- ja peruutusehdot voit lukea tästä.

Koulutukseen osallistumisen voi peruuttaa kaksi viikkoa (14 vuorokautta) ennen tilaisuutta maksuttomasti. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta, paitsi viikkoa ennen tilaisuutta tehdyistä peruutuksista perimme 100% osallistumismaksun. Peruutukset tehdään aina kirjallisesti osoitteeseen: koulutus@labquality.fi.

Osallistuva organisaatio voi halutessaan vaihtaa osallistujaa veloituksetta ilmoittamalla siitä kirjallisesti ennen tilaisuutta osoitteeseen: koulutus@labquality.fi. Osallistumismaksu laskutetaan välittömästi tilaisuuden jälkeen. Koulutustilaisuus vahvistetaan osallistujalle sähköpostitse noin viikko ennen tilaisuutta.

Labquality pidättää oikeuden koulutustilaisuuden peruttamiseen liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla uusista tuotteista, palveluista, koulutuksista ja tapahtumista!